Taneční den: Visual Vernacular – COMING OUT

Tamara Zúdorová je neslyšící talentovaná performerka Visual Vernacular. To je forma performativního umění, které je typické pro neslyšící. Jedná se o vizuální způsob vyjádření, který využívá kombinaci gest, mimiky, tělesného pohybu a prostorových informací k vyjádření myšlenek, emocí a konceptů. Takové vystoupení je často velmi expresivní a umožňuje vyjádřit prakticky cokoliv bez použití hlasu nebo písemného textu. Visual Vernacular může být využíváno v různých typech vystoupení, jako je divadlo, tanec, storytelling apod.

Tamara se ve svém vystoupení zaměří na coming out queer člověka, který si prochází komplikovanou životní cestou. Pro slyšící diváctvo to může být první konfrontace s neslyšícím uměním, které umí být rozmanité, emotivní a spojující všechny bez ohledu na jejich jazyk.

Tamara Zúdorová – neslyšící, původem ze Slovenska, studentka oboru Předškolní a mimoškolní pedagogika. Odmalička závodila v plavání, miluje túry a je známá herečka v různých filmech.
IG: @originál.tamka

Vstupné – zdarma

Přístupnost – akce je vhodná i pro děti a náctileté, přístupná se psem, bezbariérová, akce je tlumočena do českého znakového jazyka

Vibe check – velkokapacitní akce (více než 200 lidí, vysoká možnost fyzického kontaktu), hlasitá akce, místa pouze na stání, venkovní prostor

Pride Village – Stage